In de komende dagen wordt-ie bezorgd: de nieuwe Paktijd. Met daarin onder (veel) meer een interview met Chris Stolwijk, kweker en oer-Krooshapper. Maar ook een inkijkje in het nieuwe boekje dat wordt uitgegeven in de FloraReeks.

‘Geld maakt niet gelukkig’ is de kop boven het interview met Chris Stolwijk, de rasoptimist en boeiende verteller uit de Valkenburgerlaan die toevallig dit weekeinde zijn verjaardag vierde. Aan Gerk Kooy en Yvonne Winkelaars van de interviewgroep van Paktijd deed hij zijn levensverhaal. Met een grote glimlach. Hij laat op luchtige wijze zijn leven de revue passeren. Het woord ‘pech’ komt daarbij regelmatig uit zijn woord.

Florareeks: Binnen in Boskoop

‘Binnen in Boskoop’ is de titel van de nieuwe uitgave in het kader van de Florareeks. ‘Binnen in Boskoop’ heeft door de coronacrisis vertraging opgelopen, maar is volop in productie. Onderwerp van nummer 6: de veranderende inrichting van Boskoopse woningen, winkels, bedrijven en openbare gebouwen. De redactie van de FloraReeks, Gé Vaartjes en Pim Oxener, heeft hiervoor de duizenden foto’s in de collectie van de HVB doorgespit, maar kan nog meer foto’s gebruiken. Dus: heeft u een interieur? Neem contact op met Gé Vaartjes! Dat kan via gvaartjes64@hetnet.nl of telefoon: 06-42557122. In Paktijd 104 alvast een voorproefje van het fotomateriaal.

Kanonnenvlees voor Napoleon

Edwin van Voskuilen doet verslag van zijn zoektocht naar de 29 jonge Boskopers die eind achttiende eeuw werden opgeroepen om deel uit te maken van het roemruchte leger van Napoleon. Onder de kop ‘Kanonnenvlees voor Napoleon’ vertelt hij hun trieste verhaal. Meer dan de helft keerde nooit terug. In zijn zoektocht kwam Edwin erachter dat ook één van zijn eigen voorvaderen tot de groep van 29 behoorde. Dit verhaal werd aangekondigd in de Gouwekoerier.

Collectie Ewout Bulk naar HVB

Goed nieuws voor Boskoop. De mega-verzameling van de vorig jaar zomer overleden Ewout Bulk is geschonken aan de HVB. Ongeveer 100 jaar geschiedenis van ons dorp is door Ewout bijeengebracht in 59 mappen met foto’s, ansichtkaarten en knipsels. De collectie wordt gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt voor Boskoop. Ook organiseert de HVB een speciale tentoonstelling over de collectie.