In een bomvol Eethuis ’t Keldertje heeft Willem Kruiswijk maandagavond 6 november zijn boek ‘Nadruk verboden’ gepresenteerd. Aan de hand van 160 ansichtkaarten en talrijke anekdotes wordt de geschiedenis van ons dorp in een belangrijk deel van de vorige eeuw geschetst.

Kruiswijk overhandigde het eerste exemplaar van het prachtige boek aan mevrouw Tillie Pelser-Blom, in de jaren vijftig van de vorige eeuw ‘winkeljuf’ bij Gerrit Kruiswijk, de vader van Willem.

Vormgeving en productie van Nadruk Verboden is verzorgd door Boskoper Hans van Eck, die al meerdere boeken met en over Boskopers heeft geproduceerd.

160 ansichtkaarten

De ansichtkaarten waren voor Willem Kruiswijk de voornaamste reden om het boek te schrijven, zo vertelde gisteren bij de presentatie. De kleurrijke anekdotes en herinneringen aan het zakendoen en aan de Boskoopse middenstand maken het verhaal compleet.

Boek- en kantoorboekhandel Kruiswijk was vorige eeuw een begrip in Boskoop. Niet alleen door de winkel zelf, maar ook door de 160 ansichtkaarten van straten en wegen die werden uitgegeven. En door de Boskoopse Courant. Tot maart 1981 beschreef deze lokale krant het wel en wee van de Boskoopse gemeenschap.

Nadruk Verboden (29,50 euro) is te koop bij het Boomkwekerijmuseum, Koetsier Schoenmode, Bruna Jongejan en bij de auteur zelf. Dat laatste kan door een mailtje te sturen naar willem.kruisvaarder@kpnmail.nl.