Op zaterdag 1 april wordt de jaarlijkse innamedag van het Boomkwekerijmuseum en de Historische Vereniging Boskoop (HVB) gehouden.

U bent tussen 10 en 16 uur dan welkom om oude documenten, boeken, interessante voorwerpen, gereedschappen in te leveren of te laten bekijken of beoordelen door experts. Dat zijn deze keer Sjaan Sanders en Bart Hoogeveen. Deze laatste is sinds kort de nieuwe collectiebeheerder van het museum en de HVB.

Uiteraard gaat het om documenten en objecten die te maken hebben met de boomkwekerij en/of met Boskoop. Het Boomkwekerijmuseum is een geregistreerd museum wat onder meer betekent dat alle ingeleverde voorwerpen een bestemming krijgen, of in het boomkwekerijmuseum of in een ander museum als het aangeboden artikel niet in de eigen collectie past.

En als u er dan toch bent, bekijk meteen de tijdelijke expositie ‘Boskoop in kaart en beeld’. Deze is ingericht door de HVB. De expositie, samengesteld door Fred Booy en Bart Hoogeveen. Neem svp wel uw Museumjaarkaart mee.

Heeft u geen tijd op 1 april, maar wilt u absoluut iets schenken aan museum of HVB, dan kunt u de voorwerpen ook op een andere dag bij de balie inleveren.

Het adres van het Boomkwekerijmuseum: Plaats: Reijerskoop 52-54, 2771 BR Boskoop.

Telefoon: 0172 – 217756

Mailadres: Info@boomkwekerijmuseum.nl

(Foto: Boomkwekerijmuseum)