Paktijd

FloraReeks

Ansichtkaarten

Overige boeken

FloraReeks deel 6: Binnen in Boskoop

Vijf delen verschenen er tot nu toe van de succesvolle Florareeks. Nummer 6 is in de maak. Deze wordt volgend jaar gepubliceerd en krijgt als titel ‘Binnen in Boskoop’.

Uitgangspunt voor dit boek zijn foto’s die ‘ergens binnen in Boskoop’ gemaakt zijn. Dat kan in de huiskamer zijn, in de keuken, in de schuur, op zolder. Maar ook in een school, een bankgebouw, een loods, een winkel, een café. Kortom: alles wat ‘binnen’ is. Foto’s met een of meer personen waarbij duidelijk iets te zien is van een interieur, tot het jaar 2000.

Foto’s vertellen verhalen. Gé Vaartjes laat zich er door inspireren en schrijft ze op. Pim Oxener tekent voor de grafische verzorging. Zo ontstaat een boek met foto’s van en verhalen over Boskopers in interieurs en omgevingen die in de loop van de tijd veranderd zijn.

Voor het boek wordt geput uit de fotocollectie van zowel HVB als Boomkwekerijmuseum. Maar ongetwijfeld worden ook in albums en dozen door Boskopers foto’s bewaard die voor dit boek interessant en waardevol zijn. Hoi Wim.