Avond Programma

 

Het Boomkwekerijmuseum is vanaf 19 uur open.

19.30 uur: Aanvang. Welkom door de voorzitter.

19.35 – 20.05 uur: Gertjan van Midden gunt ons een blik op de gevelstenen die in Boskoop op gebouwen te vinden zijn. Dat zijn er vele, maar hij komt met een bijzondere collectie en het verhaal erachter;

20.05 – 20.35 uur: Bart Hoogeveen vertelt het verhaal van de aardbeienperiode in Boskoop. En uiteraard laat hij ons de mooiste exemplaren uit zijn eigen verzameling zien.

20.35 – 20.50 uur: pauze.

20.50- 21.30 uur: Leen Ouweneel neemt ons mee naar Boskoop en de regio in het Rampjaar 1672.

21.30 uur: Afsluiting door de voorzitter.

Speciale ledenavond website en fb Historische Vereniging Boskoop

Op donderdag 6 oktober 2022 houdt de HVB een speciale ledenavond in het Boomkwekerijmuseum. Met als onderwerpen de aardbeienperiode die ons dorp kende, de vele gevelstenen die er te zien zijn en het zogeheten Rampjaar 1672. In dat jaar was de regering radeloos, het volk redeloos en het land reddeloos. Maar hoe zat het dan met de Boskopers? Waren die ook redeloos?

We hebben op deze ledenavond te gast de Boskopers Bart Hoogeveen en Gertjan van Midden en Leen Ouweneel uit Schoonhoven. Ouweneel heeft een studie verricht naar wat er in 1672 in onze regio allemaal gebeurde. Hij heeft er het boek ‘Regenten en de Waterlinie in het Rampjaar’ over gepubliceerd. Eén ding kunnen we alvast onthullen: boze Boskopers hebben zich niet onbetuigd gelaten.

Vanwege de beperkte capaciteit van het Boomkwekerijmuseum verzoeken wij u uw bezoek aan te melden via het e-mailadres: penningmeester@hvboskoop.nl.
Meldt u snel aan, want vol is vol.

 

Tot dan,

Willem Kruiswijk, namens het bestuur van de HVB