Ansicht op Boskoop:  Waterrijk zonder woningen

Zie hier de Voorofschepolder, vol met kwekerijen en een paar loodsen en kassen. Daar waar nu de honderden woningen van Voorofscheweg en Waterrijk 1 en 2 zijn verrezen. Wat een enorme verandering.

Op de voorgrond de Koninginneweg met links villa Van Teylingen. Op de achtergrond de Julianastraat. De Gouwe staat er net niet op. Dit beeld is waarschijnlijk van de vijftiger jaren. Als er mensen zijn die de foto scherper kunnen dateren, heel graag een reactie onder dit stukje.

Waterrijk is de jongste wijk van Boskoop. Op 22 mei 1996 ging de eerste paal de grond in, 27 jaar later wordt er nog steeds gebouwd. Inmiddels wordt alweer enkele jaren hard gewerkt aan het ophogen van de wijk. Dat brengt de nodige problemen met zich mee.

Tot 1996 was Snijdelwijk de uitbreidingswijk van Boskoop. Daar ging in 1961 de eerste paal de grond in. Het duurde twee decennia voordat deze wijk gereed was.

Met het gebied Voorofscheweg ging een relatief groot gebied verloren voor de boomkwekerij. De van alle kanten oprukkende nieuwbouw maakte die conclusie onvermijdelijk, aldus Greenport, de belangenbehartiger van de boomkwekerij destijds. ,,Dit gebied is zodanig door woningbouw ingesloten dat een goede ontwikkeling en ontsluiting van boomkwekerijbedrijven niet meer mogelijk is”, aldus Greenport.

De ansichtkaart is uitgegeven door boekhandel Jongejan uit Boskoop.