,,Aan de bestaande accommodaties in deze gemeente werd een uitermate moderne en fraaie gemeentelijke gymnastiek zaal toegevoegd”. Het verslag in ‘de Boskoper’ is lovend over de gymnastiekzaal op de hoek van de Valkenburgerlaan en de Biezen.

De gymnastiekzaal bevatte namelijk een verende vloer en dat was pas de vierde in Nederland. ,,Dit maakt de ruimte dan ook tot een heiligdom dat met slechts ongeschoeid mag betreden”, aldus de krant.

En dat deden alle hotemetoten dan ook op zaterdag 27 oktober 1962. Burgemeester Verkerk, de wethouders Houdijk en Taat en alle raadsleden waren die dag verzameld om de zaal officieel te openen. Na de opening gaven leerlingen van enkele scholen demonstraties ‘waarbij de rytmische gymnastiek op de maat van tamtams duidelijk de mogelijkheden en kwaliteiten van de verende vloer liet uitkomen.

In de afgelopen zestig jaar hebben vele honderden schoolkinderen hun gymnastiekles in dit zaaltje gehad. Nog altijd lopen er door de Valkenburgerlaan slierten schoolkinderen op weg naar een uurtje sport en spel. En ’s avonds wordt er door volwassenen gesport.