Bestuursvergaderingen:


ALV:

Evenementen:
Historische Vereniging Boskoop
Reijerskoop 52-54
2771 BR Boskoop
secretaris@hvboskoop.nl
 
ZOEKEN
 Zoeken
Vrijstaande SCHUUR,
schuur reijerscoop 196 2011

In de late achttiende of vroege negentiende eeuw gebouwd, behorende bij het boerderijcomplex aan het Reijerskoop 196 en gelegen op het achtererf parallel aan het bedrijfsgedeelte van de boerderij.

Omschrijving:

De schuur is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, onder een met riet gedekt zadeldak met de noklijn parallel aan die van het achterhuis van de boerderij. De gevels van de schuur zijn opgetrokken in gele IJsselsteen, waarbij de zijgevels gedeeltelijk beschoten zijn met horizontale houten delen en voorzien van vierruits ramen. De schuur heeft een afgeschuinde linker zijde ter hoogte van het kelder-opkamervolume van de boerderij. De schuur is uitgebreid met enkele in baksteen opgetrokken aanbouwen, waaronder vermoedelijk een boenhok, rechts van de schuur langs de waterloop.

Waardering:

Vrijstaande schuur van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt vanwege ouderdom, materiaalgebruik en vormgeving; tevens van belang als karakteristiek onderdeel van het boerderijcomplex en vanwege de historisch-functionele en ruimtelijke relatie met de boerderij.

(Bron: monumenten.nl)

Realisatie en ontwerp: Interforce