Jaaragenda 2017

Dinsdag 24 oktober 2017

Zaterdag 28 oktober 2017
Nieuwe excursie naar de onze lieve vrouwe kerk te Dordrecht.
klik

Woensdag 29 november
wordt het boek Wat een eeuw! Boskoop, 1900-2000 .
tijdens een lezing met beeldpresentatie in De Loods gepresenteerd.
De lezing, zal worden verzorgd door Gé Vaartjes en Pim Oxener.
meer details:
klik

2770 AB Boskoop

Uitnodiging.

Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseert de Historische Vereniging Boskoop in de ochtend een excursie naar de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk in Dordrecht met in de middag een stadswandeling.
grote kerk Dordrecht
Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:

• Om 10.00 uur ontvangst met koffie en koek in de ontvangstruimte van de Grote Kerk.
Het adres van de kerk is: Lange Geldersekade 2, 3311 CJ Dordrecht.
Toegang tot de kerk via de hoofdingang van de kerk in het Noordertransept (niet via de toren).
• Om 10.45 uur start de rondleiding door de kerk. Er kan gekozen worden voor een rondleiding door de Grote Kerk of voor een rondleiding naar de Kaapstandzolder en de Beiaardzolder in de toren.
• Aansluitend aan de rondleiding wandelen we naar de nabijgelegen Trinitatiskapel (uit 1304) voor de lunch. Tijdens de lunch zal dhr. A. Boogerman het één en ander vertellen over de Trinitatiskapel.
• Om 13.30 uur staan de gidsen van het Stadswandelingen Gilde Dordrecht klaar voor een stadswandeling van ca. 1,5 uur.
De excursie is rond 15.00 uur afgelopen.

Ter voorbereiding op de excursie naar de Grote Kerk zal dhr. A. Boogerman tijdens de algemene ledenvergadering op dinsdag 24 oktober 2017 na de pauze een presentatie over de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk geven.

De kosten voor de excursie bedragen voor leden € 27,00 per persoon. Introducees betalen  € 33,00 per persoon.

U dient op eigen gelegenheid naar Dordrecht te reizen. Komt U per trein, dan is het ca. 20 lopen vanaf station Dordrecht naar de Grote Kerk.
Komt U met de auto, dan kunt U (betaald) parkeren in de parkeergarage aan de Spuiboulevard vanwaar het nog 5 minuten lopen is naar de Grote Kerk.

Voor deelname kunt U kunt zich opgeven bij de secretaris van de HVB (Gabriëlle Haageraats, per mail secretaris@hvboskoop.nl of per telefoon op nummer 06 41 43 46 26) en de kosten voor deelname overmaken op het rekeningnummer van de HVB:
NL52 RABO 0309 8331 24 met vermelding van uw naam en “excursie oktober 2017”.
Uw betaling dient uiterlijk zaterdag 21 oktober 2017 op de rekening van de HVB te zijn bijgeschreven.
Bij annulering na 21 oktober 2017 of verstek op de dag van de excursie kan geen terugbetaling meer plaatsvinden.

Wij hopen U op 28 oktober te mogen begroeten in Dordrecht.

Namens het bestuur van de Historische Vereniging Boskoop

Henk Tasma