Jaaragenda 2019

flyer

Uitnodiging:

Binnen in Boskoop

Woensdag, 27 november 2019, 20.00 uur, in De Loods:
‘Binnen in Boskoop’.
Een beeldpresentatie van Gé Vaartjes en Pim Oxener.

Twee jaar geleden verscheen het succesvolle Wat een eeuw!, deel 5 in de FloraReeks van de Historische Vereniging Boskoop. De reeks krijgt een vervolg: volgend jaar zal deel 6 gepubliceerd worden, met als titel Binnen in Boskoop.
Úitgangspunt voor dit boek zijn foto’s die ‘ergens binnen in Boskoop’ gemaakt zijn. Dat kan in de huiskamer zijn, in de keuken, in de schuur, op zolder. Maar ook in een school, een bankgebouw, een loods, een winkel, een café. Kortom: alles wat ‘binnen’ is. Foto’s met een of meer personen waarbij duidelijk iets te zien is van een interieur, tot het jaar 2000.
Foto’s vertellen verhalen. Gé Vaartjes laat zich er door inspireren en schrijft ze op. Pim Oxener tekent voor de grafische verzorging. Zo ontstaat een boek met foto’s van en verhalen over Boskopers in interieurs en omgevingen die in de loop van de tijd veranderd zijn.
Voor het boek wordt geput uit de fotocollectie van zowel HVB als Boomkwekerijmuseum. Maar ongetwijfeld worden ook in albums en dozen door Boskopers foto’s bewaard die voor dit boek interessant en waardevol zijn.
Op woensdagavond 27 november organiseert de HVB een avond waarop Gé Vaartjes en Pim Oxener beelden van ‘Boskopers binnen’ laten zien, als aanloop tot het boek.
Wij nodigen u uit eens in uw fotocollectie te kijken naar foto’s die ‘binnen’ gemaakt zijn. Wilt u die dan op de avond van de beeldpresentatie meebrengen? Heel graag wil Gé Vaartjes ze van u lenen om te zien of ze, met een verhaal, een plaats in het boek kunnen krijgen. Denkt u niet te snel dat u niets bijzonders heeft: juist simpele kiekjes kunnen voor het nieuwe boek bijzonder interessant zijn. Een unieke kans om uw foto geplaatst te zien in een boek!
De foto’s zullen met zorg als bruikleen aan de HVB geregistreerd worden; na gebruik krijgt u ze uiteraard terug!